SPIRITU.dk

  • SPIRITUEL BEHANDLER- & KUNSTPORTAL

v/ Jan Christiansen, Certificeret Master-terapeut & Behandler  -  Kunstmaler og grafisk tegner  -  Kontakt: +45 21 29 39 24 &  mail: post@spiritu.dk

v/ Jan Christiansen, Certificeret Master-terapeut & Behandler  -  Kunstmaler og grafisk tegner  -  Kontakt: 21 29 39 24  &  mail

NLP & Hypnose

ETIK og MORAL


- Er et must for mig, når vi har med følelser, dybe, som mindre dybe at gøre, i mit arbejde og på fornemmeste vis, i samarbejde med dig , - der for dig i særdeleshed, har en dyb personlig effekt, som jeg tager dybt seriøst og alvorligt.  - Præcis som, at “amen “i kirken, er den naturligste ting, i kirken, er det også den naturligste ting i verden herfra, at overholde tavshedspligten, og udbrede trygge og rolige ordnede forhold til dig. - Og da det er dine, ægte og dybe følelser vi har med at gøre, skal de selvfølgelig også værdsættes og værnes om, på allerbedste, og mest fortrolige vis.

Skab Positive og

Ressourcefulde ændringer

i dit liv, med effekt

HER og NU


Velkommen inden for

Den OVERORDNEDE FREMGANGSMÅDE i en NLP & HYPNOSEBEHANDLING hos SPIRITU.dk


    •    Der tages alltid udgangspunkt i den aktuelle og unikke situation, og…

    •    Vi begynder med en kort samtale, for helt præcist at præcisere, hvad du ønsker vi i trancen skal kigge på, så det ligger helt fast.

    •    Du får valget mellem, om du vil sidde eller ligge behageligt, under behandlingen.

    •    Jeg fører dig i en behagelig og afslappet tilstand, og er med dig hele vejen, under hele forløbet for, at guide, hjælpe, og støtte dig.

    •    Når du/ vi begge er i trance, da jeg jo er med dig hele vejen, starter vi på de ønskede ændringer vi lige har talt om.

    •    Efter rejsen, vender vi igen tilbage til nutiden, på en rolig og behagelig måde, der til sammenligning kan føles som om at vågne, efter en behagelig drøm.


Der benyttes kun tilladende hypnose, (Milton Erickson), Det vil sige. at det kun er dig selv, der, når du ønsker det, kan give dig tilladelse til, at fortage den/ de positive ændringer i dig, du inderst inde ønsker at foretage dig. - Tryghed skaber tillid, og omvendt, der igen skaber en afslappet og rolig tilstand, som lige præcis er med til, at løsne op, og åbne dit sinds mange muligheder for dig.


Jeg arbejder overordnet med personlig udvikling, samt generelle problemer, der i dit daglige, blokerer dig, i din ønskede udfoldelse og levevis. - Herunder også stress relaterede situationer.

Hvad er Hypnose?


Hypnose er en trancetilstand, hvori det er muligt, at få det ubevidste sind til bevidst, at hjælpe til med at løse problemer, og skabe muligheder og ændringer. 

Det bevidste sind er meget begrænset, mens det ubevidste, rummer uanede muligheder. Hypnose giver derfor mulighed for, at en person kan få hjælp fra sit ubevidste sind til, at skabe positive forandringer.

Se endvidere forklaringen på “Hvad er det bevidste sind” og “Hvad er det ubevidste sind”.

Tilbage til spørgsmålene

Hvad er Trance?


Trance er en afslappet tilstand, i mellem at være vågen, og sove dyb søvn.

 

Trance er vores egen evne til at komme i kontakt med vores ubevidste sind. Alle mennesker har været i den tilstand flere gange, man inden for hypnose kalder

trance. Du er mindst i trance 2 gange dagligt, da dit sind selv går i trance, inden du falder i søvn, og inden du igen vågner op, da du naturligvis skal være afslappet inden du kan falde i søvn, og igen er det, når du vågner.

 

Andre eksempler på trance:


Tilstanden du befinder dig i, lige inden du falder i søvn, og igen, lige efter du er vågnet. (Nogle mennesker spjætter, når de er ved at falde i søvn. Spjættet er ikke bevidst, men ubevidst.)

Tilstanden du befinder dig i, når du dagdrømmer.

Tilstanden du befinder dig i, når du får blid massage.

Tilstanden du befinder dig i, når du meditere.

Tilstanden du befinder dig i, når du slapper af på stranden.

 

Den eneste reelle forskel mellem trance og hypnose er, at i hypnose er der et formål med trancen idet, at opnå positive forandringer.


En anden måde at vise hvad trance er, er ved hjælp af hjernesvingninger (kan måles med EEG udstyr)


Nedenfor er en mere videnskabelig forklaring på hvad trance er. Den nemmeste måde at forstå en trance på, er muligvis ved at vide, at det er en tilstand mellem at sove og at være vågen.

 Hypnose- eller trancetilstanden, får en person ned på Alfa niveau og nogen gange helt ned på Theta. - Og da vi er nødt til at slappe af, inden vi kan falde i søvn, er

det derfor, en person er i "trance" eller på Alfa niveau mindst 2 gange dagligt.

 

Når en person er på alfa niveau/ i trance tilstand, er det det nemmeste tidspunkt, at få adgang til det ubevidste sind, og derfor her, det er nemmest at skabe forandringer i sindet.

Tilbage til spørgsmålene

Tilstand

Vågen

Afslappet (trancetilstand)

Drømmesøvn

Dyb søvn

Niveau

Bevidste sind

Alfa

Thetra

Delta

Svingninger pr sek

14 til 25 - (op til 40)

8 til 14

4 til 8

0,5 til 4

Hvad kan Hypnose og Hypnoterapi man bruge til?


Hypnose og hypnoterapi kan bruges til mange forskellige problemstillinger, såsom:

 

    •    Lave om på følelsesmæssige problemstilling, f.eks.angst, depression, vrede, svigt, jalousi

    •    Ændre “dårlige” vaner (f.eks. vægttab og rygning)

    •    Komme i kontakt med sig selv, for at bearbejde og frigøre fortrængte erindringer.

    •    Hjælpe med, at mindske kroniske smerter.

    •    Regression- Rejse tilbage i nuværende og tidligere liv    

    •    Lærer at slappe af, og behandle stress

    •    Styrke relationer og forhold

    •    Opnå mål

    •    Præstationsangst, eksamensangst, fobier, flyskræk mm.

    •    Personlig udvikling

    •    Være i kontakt med sig selv, og opdage indre ressourcer

    •    Styrke hukommelsen og indlæringsevnen

Tilbage til spørgsmålene

Er jeg altid helt væk, og hører jeg ikke noget i en Hypnose?

 

Mange tror at man i hypnose er helt væk eller sovende, da man ellers ikke har været i hypnose. Dette er ikke rigtigt. Du er til stede, og kan høre alt, der bliver gjort og sagt. Du kan endda rejse dig og gå, hvis du ønsker det.

Der er ikke to mennesker der er ens, og heller ikke to trancer med det samme menneske, så det e meget forskelligt hvordan en trance opleves, udover, at tilstanden altid føles behagelig. Du vil generelt komme dybere og dybere for hver gang du går i trance.da du “lærer” dig selv bedre og bedre at kende, og derved bliver du mere tryg ved dig selv.

Tilbage til spørgsmålene

Kan man styre, og tage magten over en person i Hypnose?

 

Nej! Al hypnose er selvhypnose. Det er fuldstændig op til en selv, om du vil lade sig påvirke. Man kan ganske simpelt ikke, få en person til at gøre noget, personen ikke selv vil. I hypnose arbejder vi med det ubevidste sind, og det er netop det sind, der passer på os. Det er det ubevidste sinds vigtigste opgave, at sørge for du overlever. Det er nemmere at udnytte folk i vågen tilstand, end det er i trance. Hvis man virkelig kunne kontrollere folk i hypnose, ville vi kunne bruge det til at behandle kriminelle og selvdestruktive personer med, og det kan ikke

lade sig gøre.

Tilbage til spørgsmålene

Er Hypnose farligt?

 

Nej! En Hypnose/ trancetilstand er positivt givende tilstand, hvor du genoplader og afstresser sindet.

En trancetilstand kan også til fulde, sammenlignes med en meditationstilstand. forskellen er blot selve den fysiske del. Et eksempel kan være; når du kører på cykel, eller i bil, der begge er transport midler, hvor det, i dette tilfælde, handler om, at komme fysisk fra punkt A til punkt B. Det samme gør sig gældende med en

Trance- og Meditationstilstand.

Jeg benytter selv disse/ denne tilstand(e), når jeg har behov for dyb ro, og til, at vurderer, når jeg har behov for en ændring. Jeg benytter blot en selvhypnose, med de samme teknikker, jeg bruger sammen med dig, i en hypnose-session. 

Tilbage til spørgsmålene

Kan alle hypnotiseres?

 

Ja, hvis de vil. Der findes 2 former for hypnose. Den klassiske, Dikterende hypnose, og den moderne, der er Tilladende hypnose. Den klassiske er meget autoritær og dikterende, og den er der mange, der af gode grunde, føler sig u-tryk ved. Derimod er den anden version, den Tilladende hypnose, meget blid og nænsom, da der spørges indtil situationen med tilladelse fra dig, og sammen med dig, foretager de ændringer, du ønsker skal ændres. - Med denne forespørgende/ tilladende form for hypnose, kan alle hypnotiseres, - hvis de vil.

Tilbage til spørgsmålene

Kan man hypnotisere folk imod deres vilje?

 

Nej. I så fald vil vi kunne bruge hypnose til ufrivilligt, at ændre på kriminelles adfærd, og det kan ikke lade sig gøre.

Tilbage til spørgsmålene

Er det muligt at man ikke vågner op igen?

 

Man vågner altid op fra hypnose. Det svarer til at spørge, om det er muligt at lægge sig til at sove i sin seng, og ikke vågne op igen. Trance er så behagelig en tilstand, at det jævnligt sker, at folk ikke ønsker at komme ud i trance med det samme.

Tilbage til spørgsmålene

Livet bringer dig smerte,

helt af sig selv.

Dit ansvar er, at skabe glæde


Milton Erickson

Kan jeg komme til at fortælle alle mine hemmeligheder under en hypnose? 


Underbevidstheden lader ikke terapeuten vide mere, end det er nødvendigt, for at du kan blive hjulpet på bedste måde. Din underbevidstheds fornemmeste opgave er at passe på dig. Det er den der bl.a. sørger for, at dit hjerte slår. I trance vil din underbevidsthed ligeledes passe på dig. Med hensyn til det, der er nødvendigt at få at vide, så har jeg selvfølgelig tavshedspligt.

Tilbage til spørgsmålene

Kan en Hypnotisør skade en klient?

 

Når intentionerne er rene kan man ikke skade andre. Alle forsøg, der er foretaget viser, at hvis en hypnotisør prøver at få en person til noget som vedkommende ikke vil, vil personen straks lukke af over for hypnotisøren,

og  eller efterfølgende vågne op. Det er derfor ikke muligt, at efterlade en person i en værre tilstand uden personens samarbejde. Det værste der kan ske, er, at klienten kan få en følelsesmæssig reaktion, hvis der har ligget noget under overfladen. I dette tilfælde er det vigtigt, at hynotisøren hjælper klienten til at få det bearbejdet på en behagelig måde.

Tilbage til spørgsmålene

Hvad er det bevidste sind?


Det bevidste sind er det du tænker med, når du f.eks taler med dig selv inde i hovedet, og det du styrer din opmærksomhed med. Det er det sind du er opmærksom på. Det bevidste sind registrerer 16 - 24 bits i sekundet, hvorimod det ubevidste sind opererer med 4,2 millioner bits pr sekund. Det bevidste sind er det, du tager beslutninger med, det du prøver at forstå med, og det du (bevidst) styrer dine bevægelser med.

Tilbage til spørgsmålene

Hvad er det ubevidste sind?


Dit ubevidste sind er alt, du ikke er opmærksom på. Det styrer dit hjerte, dit åndedræt (når du ikke tænker på det), dine følelser osv. Det registrerer alt omkring dig, og er i princippet ubegrænset. Det er den aller bedste ven, ved alt om dig, du ikke bevidst, er bevidst om, og gerne vil kontrollere. Der er også en bevidst grund til, at du bevidst synes at vide, at frygt er ulogisk, og ikke, bør kunne styre dine følelser, forbundet med frygten. Hypnose virker som en direkte kanal til det ubevidste sind, der rummer mulighed for, at ændre alt det du ønsker at ændre, for at blive en endnu bedre udgave af dig.

Tilbage til spørgsmålene

Er det nødvendigt at tro på det virker?

 

 En Hypnosebehandling kræver ikke, at man tror på det virker, for at det kan hjælpe. Dog skal du være villig til at følge instruktionerne, da du jo heldigvis ikke kan tvinges i hypnose, - så alle kan hypnotiseres, hvis de vil.

Tilbage til spørgsmålene

Et mål uden en dato,

er bare en drøm.


MILTON ERICKSON

JA

jeg KAN

Hvad er NLP?

 

Richard Bandler og John Grinder fandt ud af, at når de anvendte strategier, som de havde afdækket hos meget dygtige terapeuter, kunne de opnå samme resultater, som de dygtige terapeuter - og de kunne lære strategierne videre til andre. Dermed havde de skabt grundlaget for det de kaldte Neuro Lingvistisk Programming eller modellering af kompetence og dygtighed.

 

N: Neuro - fordi vi opfatter verden via senserne og nervesystemet

L: Lingvistisk - fordi vi tænker og udtrykker os via sproget: Ord, kropssprog m.m.

P: Programming - fordi vi bearbejder og strukturerer vore indtryk og påvirkninger og desuden rummer tillærte mønstre.

 

NLP psykologien er anderledes end anden psykologi, da NLP studerer mennesker, der er dygtige og velfungerende. (Når man vil forbedre en maskine, der ikke fungerer godt, studerer man ikke en anden, der heller ikke også fungerer så godt, men studerer en, der fungerer super overvældende godt)

 

NLP psykologi fokuserer på målet, og de ressourcer der skal til for at nå målet. Det er en blid og effektiv behandlingsform. - For vi har jo alle de ressourcer der skal til, for at nå de mål vi inderst inde ønsker os.


NLP teknikkerne anvendes med store fordele i hypnotiske sessions og behandlinger da resultatet herved boostes til en endnu bedre og positiv udgave af dig.


Læs endvidere min artikel om “NLP i hverdagen”, og om at bruge NLP i sit daglige liv og virke.

Tilbage til spørgsmålen

Flow

Beslutninger

Ide’er

Aktivitet

Succes

Kontrol

Tanker

Ændringer

Kommunikation

Strategi

Fokus

Kreativitet

Inspiration

Selvudvikling

Motivation

N.L.P i hverdagen

En artikel til dig med oplysninger om N.L.P, og hvad N.L.P kan gøre for dig, i dit liv.

Af J. Christiansen N.L.P Terapeut


Kære læser

Formålet med denne artikel er primært, at afmystificere N.L.P.’ens begreb fra, for nogle mennesker, måske at være fremmedgjort og mystisk, til at blive et mere håndgribeligt, og fortroligt begreb, og, at få det bragt ned på Jorden, hvor det hører til. Her, hvor vi alle har muligheden for at benytte os af dens positive effekt, med fortrolighed i vort liv, når, og hvis vi ønsker det.


Hvad er N.L.P

N.L.P er et begreb, og en forkortelse af: Neuro Linguistic Programming, som på dansk frit kan oversættes til: Tanke og Kommunikations Psykologi. Det er en moderne form for psykologi, som er fantastisk stærk og effektiv.


N.L.P er ikke længere nyt. Det er blevet benyttet i forbindelse med at løse opgaver og problemstillinger der betragtes som vanskelige og ressourcekrævende, og som har giver fantastiske resultater.


N.L.P er et psykologisk sæt redskaber, der sætter os i stand til at finde, og bruge de ressourcer, som vi er i besiddelse af, men ikke anvender, fordi de fleste af vore ressourcer og strategier er ubevidste. Redskaberne kan bl.a. bruges ved forandring, selvudvikling og kommunikation, for derved at opnå endnu større og bedre indsigt i vor personlige daglige liv.

Behandlingsmæssigt er N.L.P en ressourcefuld, blid og nænsom form for moderne terapi.


Hvad kan N.L.P

N.L.P kan på en enkel blid og nænsom måde, ændre uhensigtsmæssige adfærdsmønstre i vore tanker, og livsformer, til at blive vedvarende positive ressourcefulde ændringer.

Et eksempel kan være: at blive bevidstgjort om, at man bruger for mange negativt ladede ord, hvorefter at beslutte sig for, at foretage nogle varige ændringer, så tankegangen og sproget bliver langt mere positivt. Ved at gøre sig det bevidst, om at ville foretage en ændring, vil underbevidstheden, efter tilførsel af positive ressourcer, allerede gradvist blive

bevidst, om den ændring der er foretaget, og ved at holde fast i sin beslutning, og ved måske at gentage coachingen nogle gange,

vil det efterhånden vil blive en vedvarende forandring. – En god og ressourcefuld tilstand, som måske med tiden, kan give grobund for flere ændringer.


Hvad gør N.L.P

N.L.P giver muligheden for at få større indflydelse på sit eget liv, og for at forbedre sin kommunikationsevne med andre. Alt sammen for at opnå en større selvsikkerhed, og selvtilfredshed. Derved opnår du endnu større psykisk og fysisk overskud, som signalerer positive energier ud i universet, hvorfra at vende styrket tilbage med fornyet kraft til dig, at leve videre af.. - En god cyklus, som hurtig vil accelerere, og give positiv effekt hos dig.


Hvor kan vi bruge N.L.P

Der hvor målet er forandring, og midlet til at opnå det med er kommunikation.

N.L.P bruges på områder i det daglige arbejde, blandt de mennesker du omgås, i hverdagen, ude som hjemme.


Hvem kan bruge N.L.P

Alle mennesker, private og professionelle, som til dagligt er i kontakt med andre og til dig, der har interesser inden for kommunikation og selvudvikling.


Computer/Menneske - Menneske/Computer

Forstil dig en Computer, hvor kabinettet er vor fysiske krop. Hardwaren, der få den til at køre, dvs. Harddisk CPU, Ram, Grafik-, Lydkort og Skærm, er vores indre organer, og der i blandt vort bevidste sind, - altså hjernen. Softwaren som vi installerer, gør at vores Computer får sit helt eget personlige præg. Forstil dig her, at det er vores ubevidste sind, underbevidsthed, sjæl, eller hvad du ønsker at kalde den.

Når du arbejder med din Computer, har du muligheden for selv at bestemme, hvordan den skal virke, og se ud, ved at indstille den, så den passer til lige netop dine behov. – Til sammenligning, når du integrere og arbejder med N.L.P, har du på tilsvarende måde mulighed for at ændre ting hos dig selv, som du måtte have ønske eller behov for, i en given situation.


Hvor meget registrerer vi egentlig?

Vi får hele tiden i vort daglige liv, indtryk udefra, i form af billeder, lyde, dufte, smag, og det vi mærker, - og mange flere end vi egentlig er klar over. Alle de indtryk vi modtager dagligt, fremkalder forskellige følelser i os. Det skyldes at vi alle har nogle interne ”filtre”, der er med til at bestemme, hvilke følelser, der bliver vækket af de indtryk vi får i en given situation. Filtrene kan forklares som de ”følehorn”, vi anvender til at mærke og fortolke vores oplevelser med af nuet, fortiden og fremtiden.

Det vi husker, forholder vi os til bevidst, og det andet, vi umiddelbart ikke kan huske, lagres og gemmes i vor underbevidsthed.

Mennesket er fra naturens side indrettet med to bevidsthedsniveauer, det ubevidste -, og det bevidste sind. Det ubevidste sind registrerer og opfatter ca. 4.2 millioner bits i sekundet, hvoraf det bevidste sind kun registrerer og opfatter ca. 16 – 24 bits i sekundet.

Så det er helt klart, at der vil være ting, som vi ikke umiddelbart opfatter bevidst, men da vor ubevidste sind jo HAR opfattet det, er muligheden for at bringe det op i lyset igen, da heldigvis tilstede.

Copyright © 2009 | Jan Christiansen

OP

muligt

Copyright © SPIRITU.dk 2008-2023 All rights Reserved